داستان‌های نهفته در پشت هر اثر، دلیلی برای برگزاری پنل‌های تخصصی جشنواره بین‌المللی فجر صنایع‌دستی

در موضوعاتی که برای هر ۱۲ پنل تخصصی نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع‌دستی (سرو سیمین۹) تعیین شده است با داستان‌های نهفته در پشت هر اثر صنعتگر مواجه می‌شویم که خود یکی از دلایل برگزاری پنل‌های تخصصی این دوره از جشنواره است.

مجتبی گهستونی،‌ فعال رسانه‌ای در یادداشتی نوشت: در موضوعاتی که برای هر ۱۲ پنل تخصصی نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع‌دستی (سرو سیمین۹) تعیین شده است با داستان‌های نهفته در پشت هر اثر صنعتگر مواجه می‌شویم که خود یکی از دلایل برگزاری پنل‌های تخصصی این دوره از جشنواره است.

در «نشست صنایع‌دستی در نگاره‌های قلم» با موضوعاتی از جمله بررسی نقش نشریات تخصصی در توسعه و معرفی صنایع‌دستی مواجه شدیم. چون نشریات این حوزه نه تنها به مستندسازی و تحلیل هنرهای دستی می‌پردازند، بلکه پل ارتباطی میان هنرمندان، صنعتگران و مخاطبان جهانی هستند. تحلیل چالش‌ها و فرصت‌های موجود در راستای توسعه نشریات تخصصی صنایع‌دستی از مواردی بود که به آن پرداخت شد و اهمیت این رسانه‌ها را در حفظ و احیای این هنرها بررسی کرد. همچنین، به بررسی چگونگی تاثیر این نشریات بر ارتقای دانش و مهارت‌های هنرمندان و اهمیت آن‌ها در ایجاد زمینه‌ای برای تبادل تجربه و دیدگاه‌ها پرداخته شد.

اما داستان‌هایی که پشت هر اثر نهفته است، می‌توانند ارزش‌های فرهنگی و هنری آن را به مخاطب منتقل کنند. مثلا روایت‌گری در نگارگری نقش بسیار مهمی دارد، چرا که این دو هنر در بسیاری از آثار هنری ایرانی به هم تنیده شده‌اند. در نگارگری‌های ایرانی، هنرمندان با استفاده از تصاویر و نقوش، داستان‌ها و رویدادهای تاریخی، اسطوره‌ای یا مذهبی را روایت می‌کنند. این روایت‌ها می‌توانند از طریق ترکیب رنگ‌ها، موقعیت‌های بصری و جزئیات دقیق به بیننده منتقل شوند. به این ترتیب، روایت‌گری در نگارگری نه تنها جنبه تزیینی دارد، بلکه پیام‌های فرهنگی و تاریخی را به شکل بصری و جذاب به نمایش می‌گذارد.

نشست «دروازه‌های هنر»، به بررسی ارتباطات فرهنگی و هنری در زمینه صنایع‌دستی پرداخت و تلاش کرد تا با گشودن «دروازه‌های هنر»، به تبادل تجربیات و ایده‌ها در زمینه تکنیک‌ها، نوآوری‌ها و حفظ هنرهای دستی بپردازد. دروازه‌های هنر موضوعی است که، استادان و هنرمندان از نقاط مختلف جهان به بحث در مورد ظرفیت‌های همکاری در صنعت صنایع‌دستی و چالش‌ها و فرصت‌های موجود در این حوزه می‌پردازند.

«گسترش مرزهای هنر»، که عنوان یک کارگاه دیگر بود به بررسی همکاری‌های مرکز همکاری‌های بین‌المللی فرهنگی با ایران در زمینه صنایع‌دستی پرداخت. این نشست‌ها فرصتی برای تبادل تجربیات، معرفی نوآوری‌ها و بررسی راهکارهای مشترک برای ترویج و حفظ صنایع‌دستی سنتی است. بررسی چالش‌ها و فرصت‌ها در زمینه تبادل فرهنگی و هنری و استفاده از صنایع‌دستی به‌عنوان ابزاری برای ایجاد گفت‌وگو و همبستگی فرهنگی مدنظر است.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که تأثیر متقابل فرهنگی، اشتراکات و تفاوت‌های هنری، و جایگاه صنایع‌دستی در هویت ملی و دیپلماسی فرهنگی از موضوعات اصلی گفت‌وگوهایی با محوریت صنایع‌دستی است.

بی‌شک زمینه‌سازی برای شکل‌گیری تعاونی کسب و کارهای خلاق صنایع دستی ایران، فرصتی برای بررسی فرصت‌ها و چالش‌ها در زمینه کسب و کارهای خلاق در صنایع‌دستی ایران است و یافتن راهکارهای عملی برای ایجاد ساختارهای تعاونی پایدار و نوآورانه.

چگونگی حمایت از هنرمندان و صنعتگران از طریق تشکیل تعاونی‌ها و همکاری‌های مشترک و تاکید بر ارتقای کیفیت و بهره‌وری صنایع‌دستی ایران از دیگر محتویات پنل‌های تخصصی است که در نهایت موجب توانمندی‌های اقتصادی و اجتماعی هنرمندان این بخش از صنایع‌دستی می‌شود.

جشنواره صنایع‌دستی مجالی برای گفت‌وگوی صاحب‌نظران و هنرمندان است. چون جلوه‌ای از تنوع صنایع‌دستی، هویت مشترک و تأثیرات متقابل هنر در گستره فرهنگ‌های این سرزمین‌ را تشکیل می‌دهد.

پنل‌های تخصصی نهمین جشنواره صنایع‌دستی سرو سیمین، نقش هوش مصنوعی در توسعه و نوآوری صنایع‌دستی" از طراحی و تولید تا بازاریابی و توسعه بازار را یادآور می‌شود. تدوین استراتژی بازاریابی و فروش صنایع‌دستی و راهکارهای نوین بازاریابی و توسعه بازار صنایع‌دستی، از جمله مباحث محوری است. در بستر چنین جشنواره‌هایی، کارشناسان حاضر در پنل‌ها به چالش‌ها، فرصت‌ها و استراتژی‌های مؤثر در فروش داخلی و بین‌المللی این هنر ارزشمند می‌پردازند.

انتهای پیام/

کد خبر 1403120400199
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha